Je kunt meer dan je denkt

Soms heb je het gevoel dat je er niet toe doet.
Je problemen groeien je boven het hoofd en je mist de goeie mensen om je heen.

Kijk wat wél kan

Home >> Verhalen van anderen

Verhalen van anderen

Hieronder zie je in een filmpje over wat De Regenboog doet. Als je net zoiets meemaakt als Dora, Shakira, Rachid, Mozes, Isabel of Renée uit het filmpje, dan kunnen we ook iets voor jou doen. Als je na het lezen van deze pagina nog twijfelt, bel of mail ons dan. We denken graag met je mee.

 

De Regenboog

In dit fimpje laten we zien hoe Amsterdam er volgens ons uit moet zien. Herken je jezelf in het filmpje of de verhalen van Dora, Shakira of een van de anderen hieronder? Dan helpen we ook jou graag verder.

De Regenboog, mensen onder elkaar.

hulp aan mensen met psychische problemen

Alice heeft psychische klachten

De Regenboog is er voor mensen met psychische en psychiatrische problemen.

Dora voelt zich somber en eenzaam. Haar dagen zijn gevuld met schilderen en handwerken. Er komt af en toe een hulpverlener bij haar langs, maar ze wil wel eens gewoon een aardig persoon ontmoeten.

Voor Alice heeft de Regenboog een vrijwilliger om leuke dingen te doen of een vrijwilliger die helpt om nieuwe vrienden te maken en een agenda vol
met activiteiten.

schulden, administratieve problemen, schuldhulp, post,

Shakira heeft geldproblemen en wil vooruit

De Regenboog helpt mensen met hun administratie en hun toekomst plannen.

De boodschappen gaan voor. Daarom betaalt ze soms de huur of de energie niet. Shakira heeft moeite met alle moeilijke brieven die ze krijgt. Laat haar maar met haar handen werken, kapster worden bijvoorbeeld.

Voor Shakira heeft de Regenboog iemand die haar helpt met haar papieren, iemand die meedenkt over haar toekomst en er zijn handige cursussen.

dakloos, verslaafd, maatje, buddy, coach, inloophuis,

Rachid drinkt en zijn broer gebruikt drugs op straat

De Regenboog is er voor (ex)gebruikers en dak- en thuislozen.

Als ze gebruiken voelen ze zich beter en hoeven ze niet zo te piekeren. Rachid wil anders leven. Hij wil wel wat rust en een eigen huisje. Zijn broer leeft op straat en zoekt vooral wat aanspraak.

Als Rachid besluit om af te kicken is er een ervaringsdeskundige coach die helpt om clean te blijven na de kliniek. Voor zijn broer heeft de Regenboog een buddy voor aanspraak en hij is welkom in de acht inloophuizen.

arbeidsmatige dagbesteding, werk, vrijwilligerswerk, leren en werken,

Mozes wil aan de slag

Bij de Regenboog oefen je met werken en kun je leren.

Mozes voelt zich lusteloos en nutteloos en hij ziet steeds minder mensen. Mozes wil wel weer eens iets doen, mensen zien, een reden hebben om zijn bed uit te komen en moe worden voordat hij er weer in kruipt.

Voor Mozes heeft de Regenboog een vrijwilliger die hem helpt uitzoeken wat hij leuk vindt en goed kan. Er is ook werk waar men rekening houdt met zijn wensen. Bovendien zijn er boeiende cursussen voor Mozes.

Isabel feels unsafe, human trafficing, sexual abuse

Isabel feels unsafe

De Regenboog Groep supports victims of human trafficking and LGBT-refugees.

Isabel has to adapt to life in the Netherlands. She is on her own. Intimacy for Isabel is surrounded by feelings of uncertainty or traumatic experiences. Therefore she is suspicious, and afraid to trust someone else.

The Regenboog Groep has a trustworthy companion for Isabel whom understands that social contact and intimacy are difficult topics for her.

lhtb, buddy, vrijwilliger, psychische problemen, eenzaamheid

Renee mist de LHBT-scene

De Regenboog haalt LHTB-ers uit hun isolement.

De vrienden uit het uitgaansleven ziet Renee nog maar zelden. Ze vonden elkaar in de goede dingen van het leven, uitgaan, feesten en seks. Sinds Renee seropositief is ziet hij bijna niemand meer. Renee is somber geworden.

Voor Renee heeft de Regenboog een vrijwilliger die zijn wereld snapt en bij wie Renee kan zijn wie hij is.

kinderen, jongeren, psychische problemen, maatje, vrijwilliger,

Dijan (13) zoekt een maatje

De Regenboog is er voor kinderen en jongeren die aansluiting missen.

Dijan voelt zich alleen. Hij wil sporten, naar muziekles of gewoon buiten spelen; dat lijkt hem leuk. Maar het lukt hem niet alleen.

De Regenboog heeft een vrijwilliger voor Dijan; een soort grote broer of zus,
die hem meeneemt naar leuke dingen in de buurt.